Bilden: Anders Lundström (vald till regionråd och ersättare i regionstyrelsen) och Per Einarsson (vald till gruppledare, regionråd och ledamot i regionstyrelsen) tillsammans med partiledare Ebba Busch Thor.

På måndagskvällen nominerade Kristdemokraternas distriktsstyrelse Per Einarsson och Anders Lundström till regionråd för mandatperioden 2018-2022.

Per Einarsson är sedan tidigare vald till gruppledare och nomineras nu även till posten som regionråd och Kristdemokraternas ordinarie ledamot i regionstyrelsen.

– Vi har nått en stor valframgång genom vår tydlighet i sjukvårdsfrågorna. Nu väntar ett stort arbete med att göra skillnad i verkligheten som en del av ett nytt alliansstyre. Det är en stimulerande uppgift, säger Per Einarsson.

Einarsson är 51 år gammal och bor i Skepparslöv utanför Kristianstad. Han är i grunden mekaniker och har under den senaste mandatperioden verkat som oppositionsledare i sjukvårdsnämnd Kryh.

Anders Lundström nomineras till regionråd och ersättare i regionstyrelsen.

– Jag tar med mig en omfattande kommunpolitisk erfarenhet in i Region Skåne. Det kommer att vara en tillgång när vi arbetar för att förbättra läget i den skånska sjukvården, säger Anders Lundström.

Lundström är 45 år gammal och bor i Helsingborg. Han är i grunden gymnasielärare och har under de tre senaste mandatperioderna varit verksam som ordförande i tre olika nämnder i Helsingborgs stad: Kultur-, social- och miljönämnden.

För mer information:
Per Einarsson
Tillträdande gruppledare och föreslaget regionråd
Tel: 0725-28 84 17

Anders Lundström
Föreslaget regionråd
Tel: 0739-62 44 40