Alldeles nyss röstade riksdagen ja till att regeringen ska verka för en lagstiftning som tillåter gårdsförsäljning av alkohol, under förutsättning att Systembolagets detaljhandelsmonopol kan upprätthållas. De rödgröna partierna röstade nej, men det blev ändå majoritet för förslaget.

– KD Skåne har länge drivit frågan att göra Skåne till en försöksregion för gårdsförsäljning, därför tycker jag så klart att det är ett bra beslut som vi fattat i riksdagen idag, säger Sofia Damm (KD), skånsk riksdagsledamot.

– Gårdsförsäljning gynnar skånskt näringsliv och skånsk ekonomi. Skånska vinodlare och bryggerier måste få en chans att sälja sina kvalitetsprodukter i mindre skala på sina gårdar och detta är ett steg i rätt riktning, säger Sofia Damm (KD).

För mer information:
Sofia Damm (KD)
Riksdagsledamot
Tel: 076-527 25 27
E-post: sofia.damm@kristdemokraterna.se