Inför morgondagens sammanträde i regionstyrelsen har vågmästaren SD nu tillkännagivit att man ansluter sig till alliansens linje – att inte bifalla styrets förslag att ta över sjukhuset i Simrishamn i egen regi.
Dagens besked innebär att styret inte kommer att kunna få sin vilja igenom när det gäller Simrishamns sjukhus.

– Jag är glad över att patienterna i sydöstra Skåne inte längre behöver oroa sig för att S och MP ska söndra en välfungerande verksamhet, kommenterar Birgitta Södertun (KD), gruppledare i Region Skåne.

– Sjukvården i Skåne har stora problem. Att av ideologiska skäl gå in och ta över en välfungerande privat verksamhet i egen regi, är fel väg att gå. Förhoppningsvis kan det rödgröna styret nu fokusera på mer genomtänkta åtgärder för att förbättra vården, säger Birgitta Södertun (KD).
För mer information:
Birgitta Södertun (KD)
Gruppledare Region Skåne
Tel: 076-889 01 63