Foto: John Christian

Foto: John Christian

Oppositionsledaren i Sjukvårdsnämnd KRYH i Region Skåne, Per Einarsson (KD), skriver tillsammans med allianskollegor om det rödgröna styrets passiva politik för östra Skånes sjukvård i Ystads Allehanda: Passiv politik och okry(h) retorik. Ett utdrag följer:

I november konstaterade regionstyrelseordförande Henrik Fritzon (S) dessutom att ”i klarar lägga fram en budget som innebär att vi kan stoppa alla nedskärningar som var planerade i hälso- och sjukvården samt göra vissa satsningar.”

Nu vet vi att det inte stämmer. Styrets retorik och politik hänger inte ihop. Budgeten kommer att leda till verksamhetsförändringar eller stora ekonomiska underskott. Kanske bägge delar. Att då lämna frågan om åtgärder obesvarad är oansvarigt av styret.

Läs hela artikeln här!