Den 14/5 2014 publicerades en artikeln av Lars Adaktusson, KD:s toppkandidat till Europaparlamentet, om Kristdemokraternas syn på religion och politik. Han förklarar i artikeln att Kristdemokraterna skiljer mellan religion och politik. Du kan se ett utdrag av artikeln här nedan.

KD är inte religiösa dogmer

586097_114791_crop_debattbild

 

 

 

 

 

När Tysklands förbundskansler Angela Merkel en gång fick frågan om vad som är det unika med hennes parti CDU, svarade hon ”Den första stavelsen”. Jag tänker likadant om Kristdemokraterna i Sverige.

Tyvärr dyker det fortfarande upp rent befängda påståenden om ad vi menar med ”kristna värderingar”. Uppenbarligen tror en del att vårt parti gör anspråk på att vara Guds förlängda arm in i politiken. Eller att vi är emot jämställdhet och helst ser att kvinnan står vid spisen. Listan på fördomar kan göras lång.

Kristdemokraterna skiljer mellan religion och politik. Däremot hämtar våra värderingar sin näring….

För att läsa hela artikeln, klicka här.