rolf

Rolf Vestman är både sekreterare och kassör i lokalavdelningens styrelse. Politiskt är han ersättare i samhällsbyggnadsnämnden.

Hej, jag heter Rolf Vestman! Jag är gift och har tre barn. Jag har en bakgrund som verkstadssnickare men idag jobbar jag som elevassistent och i vården på ett boende. Jag tycker att vi har mycket härliga barn och ungdomar i Örkelljunga och det är inspirerande att få vara med dem och se hur de utvecklas.

Jag har inte haft så mycket tid till hobby i mitt liv men förutom att samla frimärken så motionerar jag eller är tillsammans med min familj. Jag tycker att det är roligt att cykla och jag har kört Bjäre-Runt (80km) fem gånger.

Efter att ha bott utomlands i nästan 20 år så tycker jag att Sverige är ett bra land att leva i. Men även om det är bra här, kan det bli ännu bättre och det är vad jag vill jobba för. Jag vill vara med och påverka Örkelljunga. Jag tror att detta samhälle har mycket mer potential än vad vi nu ser. Det är en trevlig och idyllisk ort som ligger nära större städer och samhällen, samtidigt som invånarna kan bo i en skön natur och i ett samhälle där barnen kan växa upp i trygghet. Jag vill att människorna här ska må bra och känna att livet är meningsfullt.

Det jag brinner för är att alla människor ska kunna känna att de har en uppgift. Många unga känner sig vilsna och har inget perspektiv inför framtiden. Samtidigt sitter många äldre ensamma och får inte den stimulans som de skulle behöva. Här har vi en stor uppgift: att ge unga en framtidstro och att ge de äldre en trygghet och en meningsfull tillvaro! Alla människor är lika mycket värda oavsett ålder, kön, etnicitet, kulturell bakgrund eller förmåga. Genom att ge de unga en tro på att de kan forma sin framtid och genom att ge de äldre tid och respekt, kan vi förändra deras tillvaro. Samtidigt får vi inte glömma familjen, den minsta byggstenen i ett samhälle. Familjen behöver stöd och dess behov måste bli hörda. Kristdemokraterna vill vara familjens röst. När familjen mår bra, mår barnen bra och det står jag för. 

Har du frågor om Kristdemokraterna eller om mina åsikter så är du välkommen att kontakta mig. Se mer information under kontakt.