Bild på Christer

Christer är idag ledamot i kommunfullmäktige och vice ordförande i socialnämnden.

Hej! Jag heter Christer Unosson och jag har precis avslutat mitt arbete som socialarbetare efter 25 års tjänst på Socialförvaltningen i Örkelljunga. Dessförinnan har jag arbetat med samma arbetsuppgifter i Båstad och Ängelholms kommuner.

Fritidspolitiker har jag varit sedan valet 1977, då jag kom med som ersättare i fritidsnämnden i Ängelholms kommun. Jag har varit medlem i partiet sedan 1970 och var med i partistyrelsen i KDU (Kristdemokraternas ungdomsförbund) på sjuttio- och åttio-talet.

Jag brinner för frågor som gäller barn och ungdomars uppväxt. Samhällets stöd till familjen är en förutsättning för att skapa trygga familjer. Trygga familjer ger trygga barn; trygga barn presterar bra i skolan.

Familjen är samhällets minsta byggsten och är en förutsättning för ett fungerande samhälle.

Jag brinner för ett samhälle som tar sig an den svage. Kvaliten på ett fungerande och värdigt samhälle är hur bra vi kan ta hand om det värnlösa barnet, den långtidssjuke, den åldrige och den funktionsnedsatta människan. Den värdegrund som ett samhälle vilar på avgör hur vi tänker i just denna fråga. Jag är glad att kristdemokraterna värdegrund vilar på den kristna etiken.

Som ledig socialarbetare vill jag fortsatt vara engagerad i politiken. Jag ställer upp både till kommunfullmäktige och regionfullmäktige. I regionfullmäktige var jag med förra mandatperioden. Denna period är jag förste ersättare och som ersättare i Regionala Tillväxtnämnden (RTN).

Som ledig socialarbetare har jag också genomfört Vasaloppet 2014. För mig var det femte gången som jag åkte. För mig blev det en lång dags färd mot kväll, men det var med stor eufori jag gick i mål vid 20-tiden den 2 mars påhejad av en tålmodig publik. Förutom detta så äger och förvaltar jag en jordbruksfastighet samt har varit en passionerad biodlare seddan 1982. Jag är även med i styrelsen i lokal missionsförening i Eket (ELM) och likaså i en regional (ELM Syd). 

Uppdrag inom kommunal nämnd: ledamot i kommunfullmäktige och vice ordförande i socialnämnden.

Har du frågor om Kristdemokraterna eller om mina åsikter så är du välkommen att kontakta mig. Se mer information under kontakt.